Eljado Nederland

waardering: cijfer: 0 van de 5
Contact opnemen - Schrijf review

Langzaam reed ik het dorp binnen, op zoek naar een tuin met stapelmuurtjes van zwerfkeien of maaskeien. Er zijn tuinen met gazons en soms wat struikjes, ik zie hoekjes en veldjes lavendel omgeven met buxus. Soms een berk en iets verder een linde en zelfs een lijsterbes Sorbus met zijn rode kralen in de herfst. Dan opeens een grote open ruimte met een ronde vijver die in deze landschapstuin goed tot zijn recht komt. Aan de linker zijde ruimte voor Irissen in alle mogelijk kleuren. Met recht is de deze plant vernoemd naar de Griekse Godin van de regenboog en vormt hier een afscheiding tussen het gazon en het grintpad dat door de hele tuin lijkt te lopen. Aan de linker zijde staan de Rhodondenderons in voornamelijk witte kleuren op een verhoogde beding en inderdaad de stapelmuurtjes over de volle breedte van de tuin. Daarachter zie ik een afscheiding van boomstammetjes die het idee geven dat er meer te zien is.
Rond de vijver staan enkele tuinbeelden zoals het loze vissertje en zelfs manneke pis. Helemaal aan de andere zijde van de tuin op een witte ondergrond van grind staat een beeld van Boeddha op een fontein.
Het geluid van windgongen klinkt zo melodieus dat je gedwongen wordt te zoeken waar deze orgels zich bevinden.

Terwijl ik mijn auto onder de oude eiken parkeer, zie ik het ronde bordje met tekst
eljado webshop aan de schutting die de parkeer plaats afschermt. Als ik de inrit oploop zie ik een aantal kleinere tuinbeelden aan de zijkant geplaatst op houten verhogingen. Voor de schuur annex kantoor staat een grote vlonder op dezelfde manier opgebouwd en vol met diverse beelden. Ik zie heksen, boeddha's , varkens, kippen, honden, kinderen met boek en zonder boek.
Langzaam loop ik door en zie de poort die gedeeltelijk open staat een groot terras omzoomd door een pergola met daaraan verschillende windgongen van bamboe die inderdaad een melodieus geluid laten horen dat maakt dat je je ergens op een eiland in de Stille Zuidzee waant. Op het terras verdeeld staan verschillende etageres vol met bloemen zoals fuchsias en geraniums.

En dan ja dan is er die simpele blokhut met veranda het pronkstuk lijkt toch die vijver geheel uitgewerkt in zwerfstenen en maaskeien. De waterval die uit de bergen lijkt te stromen, paden en verhogen die je kleine illusies geven.
Links is er nog een soort moeras vijver met diverse waterplanten o.a lissen, lisdodde, dotterbloem, kalmoes, pitrus en de zegge. Mogelijk wordt deze bak gebruikt als een soort natuurlijke filter.

Op mijn gemak loop ik terug naar mijn auto en verwonder er mezelf over dat ik niemand zie die me aanspreekt of terug roept. Tja zoveel brutaliteit om bij mensen hun tuin in te lopen vraagt eigenlijk om een reprimande, echter weet niet meer dan een slordig sorry te zeggen en kijk om heen of er toch nog iemand ergens te voorschijn komt. Maar niet dus en ik besluit in de plaatselijk herberg een kop koffie te nemen en misschien hebben ze nog wel een stuk vlaai te koop dat mijn innerlijk gerust zal stellen.



 


  • : Eljado Nederland
  • : Webwinkels
  • : Louis Vollebrg
  • : Weth. Lindersstraat 97
  • : 5455GK
  • : Wilbertoord
  • : 0646 551100
  • : http://www.eljado.nl

Stuur een e-mail of vraag een offerte aan

Bericht:

Beveiligingscode

 

Eljado Nederland Wilbertoord

Foto's van Eljado Nederland

Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 1) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 2) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 3) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 4) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 5) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 6) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 7) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 8) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 9) Eljado Nederland Wilbertoord (img nr 10)

Reviews van Eljado Nederland

Er zijn nog geen reviews van Eljado Nederland .